Jarní závitky zeleninové
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 225 g Mrkev kořen
- 75 g Fazolové klíčky
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Marantový škrob
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Limetka
- 8 plátek Listové těsto
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Chilli omáčka
- 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 8.1 mg
- Draslík 166.6 mg
- Vláknina 7051.2 mg
- Vitamín A 7051.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev pokrájíme na tenké tyčinky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky.
-
2
Ve větší pánvi rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme červenou papriku, mrkev a fazolové klíčky a smažíme 2 minuty za neustálého míchání. Sundáme pánev z plamene a přidáme kůru a šťávu z limetky a chilli papričku.
-
3
Smícháme škrob z maranty třtinové se sójovou omáčkou a vmícháme směs do pánve a vaříme 2 minuty, aby pokrm zhoustl. Přidáme nať koriandru a promícháme.
-
4
Na vál rozložíme plátky listového těsta. Rozpustíme sezamový olej a máslo a potřeme každý plátek. Do každého plátku dáme do středu trochu náplně, každý plátek srolujeme a na koncích přeložíme.
-
5
Do pánve dáme trochu oleje a jarní závitky postupně do zlatova osmažíme.
-
6
Na velký talíř dáme jarní závitky, ozdobíme cibulkou a podáváme s chilli omáčkou na namáčení.