Datlové mufiny s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 6 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 61.4 mg
- Draslík 498.8 mg
- Vláknina 13812.5 mg
- Vitamín A 13812.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme formy na mufiny a to tak, že každý mufin vymažeme tukem. Formy odložíme stranou.
-
2
Troubu předehřejeme na 190 °C. Ve větší míse smícháme mouky, skořici, prášek do pečiva, cukr, nadrobno nakrájená jablka i se šťávou, kterou pustila, vejce a na závěr vmícháme nasekané datle. Vzniklé těsto vkládáme do připravené formy na mufiny. Pečeme přibližně 25 minut.
-
3
Hotové mufiny vyndáme z trouby a vyklepeme z forem. Servírovat můžeme teplé.