Lilky a sedm druhů koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 58 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 275.1 mg
- Vláknina 8508 mg
- Vitamín A 8508 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na tenká kolečka nakrájíme lilky. Dáme je do síta, osolíme a necháme 30 minut odpočinout, aby z nich vyšla voda. Poté důkladně propláchneme a usušíme.
-
2
Do misky dáme bílek, který vyšleháme do pěny. Na velkém talíři promícháme sedm druhů koření, sůl a škrobovou moučku.
-
3
Rozehřejeme v předehřáté pánvi olej. Každé kolečko namočíme do bílku a pak do směsi koření, aby jí bylo rovnoměrně pokryté.
-
4
Postupně smažíme kolečka za občasného obrácení cca 5 minut, dokud nejsou nazlátlá a křupavá.
-
5
Poté necháme okapat a podáváme horké.