Bochánky plněné brynzou
Suroviny
- 3.2 g Máslo čerstvé
- 200 g Sýr Brynza
- 30 g Droždí
- 500 g Mouka pšeničná hladká
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 16 g
- Sodík 2451 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 128.2 mg
- Draslík 185.2 mg
- Vláknina 480 mg
- Vitamín A 480 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí, necháme na teple vzejít kvásek. Tuk rozehřejeme, žloutek rozmícháme ve zbylém vlažném mléce.
-
2
Do mísy prosejeme mouku, při okraji vsypeme sůl, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutkem, tuk, vykynutý kvásek. Vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou a pod utěrkou necháme těsto zhruba hodinu vykynout.
-
3
V mezičase připravíme brynzovou náplň smícháním brynzy se smetanou a pažitkou.
-
4
Poté na válu vytvoříme silnější plát, vykrajujeme z něj čtverce (o rozměrech asi 7 x 7 cm), do středu klademe náplň, rohy těsta posléze přeložíme a přitiskneme tak, aby náplň nevytékala. Bochánky necháme ještě dvacet minut pod utěrkou kynout. Poté je klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme je i posypat hrubou solí. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C dokud bochánky nezezlátnou.