Pizza s artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1225 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 628.6 mg
- Vláknina 14455 mg
- Vitamín A 14455 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme rajčata s česnekem a majoránkou, solí a pepřem. Předehřejeme troubu na 200 °C. Artyčoky necháme okapat a rozkrájíme na čtvrtky.
-
2
Nakrájíme šunku na malé kostičky. Vyválíme těsto na velikost pečicího plechu.
-
3
Plech, popřípadě dno forem vymažeme olejem a položíme na ně těsto. Na jeho povrch rovnoměrně rozdělíme rajčata.
-
4
Nakrájíme mozzarellu na plátky. Rozdělíme artyčoky a kostičky šunky na povrch pizzy. Zasuneme plech s pizzou na prostřední rošt trouby a pečeme zhruba 30 minut.