Špagety s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Majoránka
  • 20 g Smrže sušené
  • 350 g Játra krůtí
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 40 plátek Bresaola - Sušená hovězí šunka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 839 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1239 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 321.9 mg
  • Draslík 829.1 mg
  • Vláknina 14140 mg
  • Vitamín A 14140 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme podle návodu ve slané vodě. Oloupeme cibuli,

  • 2

    posekáme. Smrže necháme změknout ve vlažné vodě.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Vyjmeme smrže z vody a necháme okapat.

  • 4

    Rozpustíme máslo na pánvi a zlehka v ní osmahneme smrže společně s cibulí a rajčaty. Osolíme a opepříme.

  • 5

    Játra opereme a poklepem utěrkou osušíme, nakrájíme na kostky. Pak přidáme ke směsi smržů a rajčat a přibližně 8 minut podusíme. Ještě jednou osolíme a opepříme.

  • 6

    Vyjmeme játra a odstavíme do tepla. Směs smržů a rajčat podlijeme vývarem a vydusíme do hustší šťávy. Nakrájíme sušené hovězí maso na nudličky a zamícháme do omáčky. Špagety podáváme s omáčkou, játry, zdobené parmezánem a majoránkou.

Komentáře k receptu