Kreolský koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 651 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1032 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 207.3 mg
- Draslík 541.5 mg
- Vláknina 11351 mg
- Vitamín A 11351 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek kuchyňsky upravíme. Stonky opláchneme a vcelku uvaříme
-
2
v osolené vodě, přibližně 10 minut, nerozvaříme.
-
3
Předehřejeme troubu na 200 °C. Nakrájíme šunku na malé kostičky. Smetanu s vejci rozkvedláme, všechno vydatně ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
-
4
Na troše mouky vyválíme těsto na kulatou placku o průměru zhruba 32 cm. Pak těsto vložíme do kulaté formy (o průměru zhruba 26 cm) a dno propícháme vidličkou.
-
5
Pórek nakrájíme na přibližně 2 cm široká kolečka. Nesmí se přitom rozpadnout na jednotlivé kroužky.
-
6
Kolečka pórku rozdělíme na těsto, osolíme, opepříme, lehce posypeme paprikou. Mezi pórek naskládáme kostičky šunky.
-
7
Na povrch rovnoměrně nalijeme směs smetany a vajec. Koláč zasuneme na prostřední rošt trouby a pečeme přibližně 20 minut.
-
8
Asi 5 minut před dopečením povrch koláče posypeme pažitkou a strouhaným sýrem.