Pikantní kuře s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Cukr třtinový
  • 150 g Jogurt bílý
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 300 g Rýže dušená
  • 7 g Sůl
  • 3 g Kurkuma
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 5 g Garam masala
  • 30 g Kari pasta
  • 4 g Chilli koření mleté
  • 5 g Kmín římský
  • 100 g Okurka salátová
  • 5 g Máta
  • 6 g Koriandr čerstvý
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 50 ml Protlak rajčatový
  • 2 kávová lžička Kari pasta červená
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1263 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 101.8 mg
  • Draslík 1016.7 mg
  • Vláknina 6257.3 mg
  • Vitamín A 6257.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme kari pastu, chilli papričky, chilli koření, rajčatový protlak, česnek, cukr a sůl, všechno rozmixujeme ručním mixérem na hladkou hmotu.

  • 2

    Ve velkém hrnci rozpálíme arašídový olej, přisypeme kmín, na mírném ohni ho opékáme asi 2 minuty, až začne praskat a vonět. Přidáme cibuli nadrobno, kari listy, za stálého míchání opékáme 5 minut. Přidáme rozmixovanou pastu, kurkumu, koriandr a opékáme další 3 minuty.

  • 3

    Vmícháme konzervovaná rajčata a vývar, vaříme 5 minut, vrátíme do směsi maso, přidáme garam masalu a zakryté dovaříme na mírném ohni ještě 20 minut.

  • 4

    Mezitím připravíme jogurtovou omáčku s nastrouhanou okurkou a mátou, ohřejeme a osolíme rýži a podáváme s pikantní směsí.

Komentáře k receptu