Lousianské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 810 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1304 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 167.4 mg
- Draslík 1024.3 mg
- Vláknina 13380 mg
- Vitamín A 13380 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.5 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehenní řízky nasolíme, opepříme a orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Ještě horké vyjmeme a odložíme na později.
-
2
Do výpeku na pánvi vsypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, nastrouhaný celer, zelenou papriku na proužky a opékáme 3 minuty. Ochutíme prolisovaným česnekem, chilli papričkou a tymiánem, ještě chvíli opékáme. Do směsi přilijeme rozmixovaná rajčata a vývar, vrátíme maso a na mírném ohni vaříme 40 minut, až je maso měkké. Dosolíme, dopepříme a ihned podáváme ozdobené posypané tymiánem.