Hovězí pekingské nudle
Suroviny
- 180 g Cuketa
- 450 g Hovězí svíčková
- 150 g Hrášek
- 5 g Pepř černý mletý
- 100 g Cibulka jarní
- 500 g Nudle čínské vaječné
- 60 g Paprika žlutá
- 60 g Paprika červená
- 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 1 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 6 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 47.4 mg
- Draslík 769.1 mg
- Vláknina 8007 mg
- Vitamín A 8007 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle uvaříme podle návodu na obalu a důkladně slijeme. Uchováme v teple.
-
2
Smícháme kousky masa, česnek, nasekanou chilli papričku, sójovou omáčku, sůl a pepř. V jiné míse důkladně spojíme kukuřičnou mouku s 1 lžící vody, potom do směsi vmícháme ocet.
-
3
Ve woku rozpálíme olej. Vložíme maso s marinádou a za stálého míchání je opékáme 4 minuty.
-
4
Přidáme papriky a restujeme další 2 minuty. Vmícháme na proužky nakrájenou cuketu a hrášek a ještě 3 minuty opékáme. Snížíme teplotu a přidáme směs s kukuřičnou moukou a omáčku hoisin. Dobře promícháme a restujeme další 2 minuty, dokud maso a zelenina nejsou hotové. Směs rozložíme na talíře s nudlemi a před podáváním posypeme nasekanou jarní cibulkou.