Salát z pekingského zelí s kapií

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.25 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Kapie
  • 0.5 ks Zelí čínské
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 55 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 156.5 mg
  • Vláknina 1606.3 mg
  • Vitamín A 1606.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát zbavíme svrchních listů, nakrájíme ho na tenké nudličky, prolijeme vroucí vodou, hned propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V míse smícháme salát s drobně nakrájenou očištěnou kapií, přidáme oregano, worcesterskou omáčku a zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním oleje, octa, soli a cukru. Salát lehce promícháme a necháme odležet.

Komentáře k receptu