Cibulová smetanová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 923 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 89 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 131.5 mg
- Draslík 504.5 mg
- Vláknina 10585.8 mg
- Vitamín A 10585.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 110.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nasekáme a asi 10 minut podusíme na rozehřátém másle. Vmícháme prohřátou bešamelovou omáčku a zvolna asi 20min provaříme.
-
2
Poté rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou.
-
3
Omáčka je vhodná k zapékané zelenině.