Kuře v lotosových listech
Suroviny
- 20 g Cukr třtinový
- 200 g Kuřecí prsa
- 200 g Vepřové maso pečené
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 10 g Sůl
- 100 g Houby čerstvé
- 8 g Zázvor celý
- 5 g Pepř bílý
- 450 g Rýže na sushi
- 20 ml Omáčka sójová
- 30 ml Olej rostlinný
- 40 ml Víno rýžové čínské
- 1.2 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 40 ml Omáčka sojová světlá
- 4 ks List lotosu
- 0.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1006 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 56.6 mg
- Draslík 448.4 mg
- Vláknina 7999.9 mg
- Vitamín A 7999.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži namočíme na hodinu do studené vody, sušené listy lotosu do horké vody, mezitím si připravíme ostatní ingredience.
-
2
Do vroucí vody vhodíme krevety, povaříme 5 minut, scedíme a necháme okapat.
-
3
Do hrnce nastrouháme zázvor, smícháme se sójovou omáčkou a přidáme kuřecí maso, nakrájené na nudličky. Necháme 15 minut marinovat, poté maso v marinádě krátce podusíme.
-
4
K namočené rýži přilijeme rostlinný olej, přidáme sůl a vaříme 15 minut na mírném ohni,až je rýže měkká a lepivá.
-
5
Mezitím na rozpálené pánvi wok opečeme vepřové maso na nudličky, krevety a houby. Přilijeme rýžové víno, sójovou omáčku, osladíme, opepříme a přibližně 3 minuty restujeme.
-
6
Lotosové listy osušíme a rozložíme. Doprostřed každého dáme díl rýže, porci kuřete, směs z woku, znovu díl rýže a nakonec list stočíme a svážeme do pevného balíčku. Balíčky vaříme v páře asi 15 minut, odstavíme a necháme 5 minut dojít.