Smažená jasmínová rýže s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 9 g Sůl
  • 50 g Bazalka
  • 20 g Citronová kůra
  • 5 g Koriandr čerstvý
  • 220 g Rýže jasmínová
  • 50 g Kokos čerstvý
  • 30 ml Omáčka rybí
  • 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 dl Kokosové mléko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1728 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 248 mg
  • Draslík 775.7 mg
  • Vláknina 13755 mg
  • Vitamín A 13755 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jasmínovou rýži vaříme 15-20 minut, zcedíme ji a vychladlou dáme v přikryté míse do lednice odležet přes noc.

  • 2

    Kuřecí maso nakrájíme na kostičky vložíme do hrnce a zalijeme kokosovým mlékem, přidáme nakrájený kokos, chilli papričku, koriandr a citronovou kůru. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, odstavíme a vmícháme nasekanou bazalku, sůl a rybí omáčku.

  • 3

    Mezitím rozpálíme pánev a na oleji opečeme jasmínovou rýži, osolíme, přilijeme rozšlehaná vejce a mícháme, dokud vejce neztuhnou a nesmísí se s rýží. Malé formy nebo zapékací misky vyložíme mikrotenem, napěchujeme do nich rýži, která pak půjde hladce vyklopit na talíř. Přidáme maso se šťávou a ozdobíme snítkou bazalky.

Komentáře k receptu