Houbová pivní polévka
Suroviny
- 80 g Řeřicha
- 80 g Česnek medvědí
- 80 g Pampeliškové listy
- 80 g Šťovík
- 80 g Saturejka
- 200 g Srnčí maso
- 70 g Houby čerstvé
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 2 dl Víno červené
- 1 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 3 polévková lžíce Máslo jihočeské
- 1 polévková lžíce Koření Zvěřina
- 0.5 polévková lžíce Sůl mořská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 10 g
- Sodík 612 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 961 mg
- Vláknina 27390.6 mg
- Vitamín A 27390.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso ze zvěřiny na guláš omyjeme a pokrájíme na hranolky.
-
2
Zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
-
3
Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, větší plodnice pokrájíme, malé necháme celé.
-
4
Bylinky: saturejku, řeřichu, česnek medvědí, pampeliškové listy a šťovík omyjeme a vše kromě řeřichy pokrájíme na tenké proužky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
-
5
Řeřichu a saturejku pokrájíme nadrobno a odložíme do misky, (tyto bylinky budeme přidávat do polévky až nakonec).
-
6
V hrnci rozpálíme máslo, do kterého přimícháme černý mletý pepř, necháme zpěnit cibuli s bylinkami, promícháme a přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením. Znovu promícháme a chvíli za stálého míchání vše dusíme asi 5 minut. Pak přidáme houby, bobkový list, osolíme, okořeníme mletou paprikou, chilli a dusíme společně asi 3-4 minuty.
-
7
Přilijeme 1 litr vody a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu, přilijeme 1 dl tmavého žitného piva a vaříme 20 minut. 10 minut před dovařením přidáme fazolové lusky.
-
8
Polévku dochutíme solí a podáváme.