Řezy s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 21 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 209.8 mg
- Vláknina 5418.3 mg
- Vitamín A 5418.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu vyložíme pečicím papírem. Ve vodní lázni rozehřejeme za stálého míchání máslo a čokoládu. Směs necháme trochu vychladnout.
-
2
Propasírujeme přes síto 85 g jahod. Žloutky a cukr utřeme v míse tak, aby vznikla světlá a krémová hmota, přimícháme mandle, kakao, rozpuštěnou čokoládu a propasírované jahody.
-
3
Z bílků ušleháme hustý sníh, do směsi přimícháme nejprve malou část sněhu, aby hmota poněkud zřídla, poté zlehka vmícháme zbývající sníh. Vzniklou směs přelijeme do připravené formy a pečeme asi 25 minut, dokud těsto trochu nevzejde a neztuhne. Hotový koláč necháme hodinu chladnout.
-
4
Nakonec připravíme polevu. Rozmačkáme jahody, přidáme cukr. Koláč uvolníme z formy, pocukrujeme, podáváme je s polevou ozdobené lístky máty a jahodami.