Ovoce a zelenina s garnátovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 735 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Jablka
  • 150 g Květák
  • 100 g Okurka salátová
  • 60 g Garnát obecný
  • 150 g Ananas
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 4 ks Chilli paprička
  • 4 ks Limetka
  • 4 špetka Koriandr čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Garnátová pasta
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 30.9 mg
  • Draslík 514.9 mg
  • Vláknina 8611.3 mg
  • Vitamín A 8611.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do horké vody vložíme na 10 minut sušené garnáty.

  • 2

    Připravíme omáčku - do mixéru dáme garnátovou pastu, koriandrovou nať, chilli papričky, vše rozmixujeme nahrubo. Směs přendáme do mísy, přidáme šťávu z limetek a promícháme. Přidáme dle chuti rybí omáčku a cukr, promícháme.

  • 3

    Mísu zakryjeme a necháme nejméně 12 hodin v lednici.

  • 4

    Při podávání dáme na servírovací mísu zeleninu a ovoce, omáčku dáme doprostřed mísy, aby si každý mohl namáčet kusy zeleniny a ovoce.

Komentáře k receptu