Lívance s karamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 g Sůl
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Banány
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 30.6 mg
  • Draslík 88.4 mg
  • Vláknina 1670 mg
  • Vitamín A 1670 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 158.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme vejce, mléko a cukr, postupně přimícháme mouku a sůl, vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    V lívanečníku, který vymastíme máslem, usmažíme lívance z obou stran. Stejně postupujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme veškeré těsto. Mělo by vystačit přibližně na 18 lívanců. Pánev podle potřeby mastíme.

  • 3

    Poté rozehřejeme troubu na vysokou teplotu. Pánev vymažeme olejem a za stálého míchání v ní prohřejeme banány s madeirou. Dáme na lívanečky, pocukrujeme a vložíme do trouby, dokud nezačnou karamelizovat.

Komentáře k receptu