Krevetové zákusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 225 g Krevety tygří - loupané
  • 10 g Zázvor celý
  • 70 g Fazolové klíčky
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 0.5 kávová lžička Maranta třtinová
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Limetka
  • 8 plátek Listové těsto
  • 1 polévková lžíce Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 67.2 mg
  • Draslík 157.9 mg
  • Vláknina 3330.4 mg
  • Vitamín A 3330.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V předehřátém woku rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme nakrájenou červenou papriku a fazolové klíčky, smažíme na prudším plameni 2 minuty. Sundáme pánev z plamene, přidáme do něj šťávu z limetky, zázvor, červené chilli a krevety, dobře promícháme.

  • 2

    V misce smícháme rybí omáčku s marantou třtinovou, směs přidáme do pánve. Vrátíme na plamen a smažíme 2 minuty, dokud směs nezhoustne. Přidáme nať koriandru a promícháme.

  • 3

    Rozložíme na prkénko plátky listového těsta. Rozpustíme máslo se sezamovým olejem a každý plátek potřeme směsí. Lžící dáme na každý plátek náplň, srolujeme těsto i s náplní a přehneme oba okraje.

  • 4

    Rozehřejeme ve velké pánvi olej, postupně smažíme po všech stranách, dokud nejsou zlaté a křupavé.

  • 5

    Na talíři je ozdobíme jarní cibulkou a podáváme horké. Můžeme si namáčet do omáčky chilli.

Komentáře k receptu