Sardinky s koriandrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Citronová kůra
  • 1.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Citrony
  • 12 ks Sardinka obecná
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 207.4 mg
  • Vláknina 2656.3 mg
  • Vitamín A 2656.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky očistíme od šupin, vykucháme je a vyjmeme vnitřnosti včetně krevní sraženiny, opláchneme a osušíme. Osolíme je ze všech stran, opepříme a potřeme olejem. Grilujeme z obou stran do křupava.

  • 2

    Koriandrové máslo: Na rozpálenou pánev nasypeme koriandr a opražíme ho. Přesypeme do misky. Přidáme změklé máslo, citronovou šťávu a šleháme dohladka. Přidáme nadrobno nasekanou šalotku, citronovou kůru, sůl, pepř.

  • 3

    Sardinky dáme na velkou mísu, na každou rozetřeme kousek koriandrového másla, zdobíme kousky citronu a petrželovou natí.

Komentáře k receptu