Žampióny plněné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 8 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 824.8 mg
- Vláknina 5238.2 mg
- Vitamín A 5238.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampióny si omyjeme, očistíme, můžeme si oloupat hlavičky, ale není to nutné. Ze žampiónů si odkrojíme třeně a nakrájíme je na drobno.
-
2
Máslo si zpěníme, přidáme najemno nasekanou cibuli, pokrájené žampiónové třeně a nasekanou petrželovou nať. Vše dusíme doměkka.
-
3
Jakmile je vše měkké, přidáme vařené nebo dušené maso, osolíme, okořeníme troškou muškátového květu. Poté vmícháme ušlehaná vejce a jakmile ztuhnou, směs odstavíme z ohně.
-
4
Touto hotovou směsí naplníme hlavičky žamiónů do výšky, naskládáme do zapékací misky a dáme upéct do předehřáté trouby na 180°C. Z počátku pečeme žampióny zakryté a ke konci pečení je odkryjeme, aby se nám povrch zbarvil.
-
5
Pečeme zhruba 10 - 15 min.