Žampióny plněné

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 8 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 824.8 mg
  • Vláknina 5238.2 mg
  • Vitamín A 5238.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampióny si omyjeme, očistíme, můžeme si oloupat hlavičky, ale není to nutné. Ze žampiónů si odkrojíme třeně a nakrájíme je na drobno.

  • 2

    Máslo si zpěníme, přidáme najemno nasekanou cibuli, pokrájené žampiónové třeně a nasekanou petrželovou nať. Vše dusíme doměkka.

  • 3

    Jakmile je vše měkké, přidáme vařené nebo dušené maso, osolíme, okořeníme troškou muškátového květu. Poté vmícháme ušlehaná vejce a jakmile ztuhnou, směs odstavíme z ohně.

  • 4

    Touto hotovou směsí naplníme hlavičky žamiónů do výšky, naskládáme do zapékací misky a dáme upéct do předehřáté trouby na 180°C. Z počátku pečeme žampióny zakryté a ke konci pečení je odkryjeme, aby se nám povrch zbarvil.

  • 5

    Pečeme zhruba 10 - 15 min.

Komentáře k receptu