Polévka skotská krabí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Rýže dlouhozrnná
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Krab
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 dl Vývar rybí
  • 6 dl Mléko nízkotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Pasta z ančoviček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 824 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 281.9 mg
  • Vláknina 135.8 mg
  • Vitamín A 135.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kraba obereme všechno bílé a hnědé maso a dáme stranou. Klepeta rozdrtíme, vybereme z nich maso, pokrájíme a dáme zvlášť.

  • 2

    Do pánve dáme rýži a mléko a pomalu přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a povaříme 20 minut. Přidáme připravené bílé a hnědé krabí maso, pepř, sůl a povaříme 5 minut.

  • 3

    Necháme vychladnout a rozmixujeme mixérem do hladka. Polévku přelijeme do čisté pánve, přidáme rybí vývar a uschované maso z klepet. Přivedeme k varu, přidáme pastu z ančoviček a citronovou šťávu.

  • 4

    Povaříme 3 minuty, přidáme smetanu, petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu