Polévka skotská krabí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 4 g
- Sodík 824 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 281.9 mg
- Vláknina 135.8 mg
- Vitamín A 135.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kraba obereme všechno bílé a hnědé maso a dáme stranou. Klepeta rozdrtíme, vybereme z nich maso, pokrájíme a dáme zvlášť.
-
2
Do pánve dáme rýži a mléko a pomalu přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a povaříme 20 minut. Přidáme připravené bílé a hnědé krabí maso, pepř, sůl a povaříme 5 minut.
-
3
Necháme vychladnout a rozmixujeme mixérem do hladka. Polévku přelijeme do čisté pánve, přidáme rybí vývar a uschované maso z klepet. Přivedeme k varu, přidáme pastu z ančoviček a citronovou šťávu.
-
4
Povaříme 3 minuty, přidáme smetanu, petrželku a podáváme.