Madridská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 3 g
- Sodík 962 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 526.9 mg
- Vláknina 7622.5 mg
- Vitamín A 7622.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky a cibuli upečeme v troubě rozpálené na 200°C do hněda. Přidáme celá rajčata a česnek a pečeme ještě 20 minut.
-
2
Zeleninu a česnek necháme chvíli chladnout a potom odstraníme slupky. Zeleninu s česnekem a s polovinou vývaru rozmixujeme.
-
3
Zeleninu dáme do hrnce, přidáme zbytek vývaru a rajský protlak
-
4
a přivedeme k varu.
-
5
Osolíme, opepříme a zdobíme petrželkou.