Ženevské sýrové bifteky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 800 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.2 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.2 l Voda pitná
  • 10 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1006 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 58.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu, pivo a žloutky zamícháme postupně do mouky, až vznikne husté těstíčko. Pak je necháme asi 2 hod. odpočinout v chladnu.

  • 2

    Poté ušleháme z bílků tuhý sníh - a ten přidáme do těstíčka.

  • 3

    Silnější plátky sýra namáčíme z obou stran v těstíčku a na rozpáleném oleji osmažíme. Z pánve je vyndáme na ubrousek, kde je necháme okapat.

Komentáře k receptu