Havajské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 400 g Kompot ananasový
  • 100 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1200 g Kuře
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Rozinky bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 832 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 777 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 797.2 mg
  • Vláknina 3840 mg
  • Vitamín A 3840 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře nasekáme na kousky a opepříme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a maso v něm z obou stran dozlatova osmažíme. Vyjmeme je a dáme stranou.

  • 2

    Ve stejné pánvi necháme zesklovatět cibulku a potom přisypeme rozinky, nasekaná rajčata, chilli papričku a česnek.

  • 3

    Ananas necháme okapat a šťávu přilijeme do pánve. Nasypeme zpátky kuřecí maso a přilijeme tolik vývaru, aby bylo zakryté.

  • 4

    Hrnec přikryjeme pokličkou a maso podusíme, dokud není hotové.

  • 5

    Kuřecí kousky přesypeme do servírovací mísy a hrnec s omáčkou postavíme zpátky na plotnu.

  • 6

    Přivedeme ji k varu, osolíme a opepříme a přisypeme do ní rozpůlená kolečka ananasu. Necháme je prohřát a potom omáčkou s ananasem zalijeme kuřecí maso.

Komentáře k receptu