Pečené kuře s tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Tymián čerstvý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 234 mg
  • Draslík 640.7 mg
  • Vláknina 2899 mg
  • Vitamín A 2899 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tymián nasekáme, smícháme s rozměklým máslem, pepřem a solí. Kuře potřeme ze všech stran.

  • 2

    Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C 20 minut, potom stáhneme teplotu na 200 °C, obrátíme je, pravidelně poléváme šťávou a dopečeme do měkka. Troubu vypneme a výpek slijeme.

  • 3

    Výpek poprášíme moukou a zvolna osmažíme a občas zamícháme. Potom postupně přilijeme vývar a vše pravidelně mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Masovou štávu necháme zhoustnout a podáváme ji ke kuřeti zvlášt.

  • 4

Komentáře k receptu