Pečené kuře s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 54 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 234 mg
- Draslík 640.7 mg
- Vláknina 2899 mg
- Vitamín A 2899 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tymián nasekáme, smícháme s rozměklým máslem, pepřem a solí. Kuře potřeme ze všech stran.
-
2
Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C 20 minut, potom stáhneme teplotu na 200 °C, obrátíme je, pravidelně poléváme šťávou a dopečeme do měkka. Troubu vypneme a výpek slijeme.
-
3
Výpek poprášíme moukou a zvolna osmažíme a občas zamícháme. Potom postupně přilijeme vývar a vše pravidelně mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Masovou štávu necháme zhoustnout a podáváme ji ke kuřeti zvlášt.
-
4