Smažená kachna s kedlubnami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1489 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 135 g
- Sodík 630 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 313.5 mg
- Vláknina 6181.3 mg
- Vitamín A 6181.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a kedlubny oloupeme a vykrájíme na velikost vlašských ořechů.
-
2
Kachnu osolíme, opepříme a poklademe slaninou.
-
3
Polovinu másla rozehřejeme a kachnu na něm osmažíme ze všech stran.
-
4
Poté přiklopíme poklicí a dusíme 25 minut.
-
5
Rozehřejeme zbytek másla a přidáme cibuli.
-
6
Kedlubny povaříme 5 minut ve vroucí vodě.
-
7
Poté přidáme k cibuli a osmahneme dozlatova, Posypeme cukrem a zaprášíme moukou.
-
8
Podlijeme vínem a vývarem.
-
9
Přimícháme nasekané bylinky a česnek.
-
10
Vaříme 20 minut.
-
11
Maso servírujeme s vařenou zeleninou, přelité omáčkou.