Smažená kachna s kedlubnami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Slanina vepřová
  • 1500 g Kachna mražená
  • 60 g Cibule perlová
  • 600 g Kedlubna
  • 6 g Cukr moučkový
  • 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar slepičí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1489 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 313.5 mg
  • Vláknina 6181.3 mg
  • Vitamín A 6181.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a kedlubny oloupeme a vykrájíme na velikost vlašských ořechů.

  • 2

    Kachnu osolíme, opepříme a poklademe slaninou.

  • 3

    Polovinu másla rozehřejeme a kachnu na něm osmažíme ze všech stran.

  • 4

    Poté přiklopíme poklicí a dusíme 25 minut.

  • 5

    Rozehřejeme zbytek másla a přidáme cibuli.

  • 6

    Kedlubny povaříme 5 minut ve vroucí vodě.

  • 7

    Poté přidáme k cibuli a osmahneme dozlatova, Posypeme cukrem a zaprášíme moukou.

  • 8

    Podlijeme vínem a vývarem.

  • 9

    Přimícháme nasekané bylinky a česnek.

  • 10

    Vaříme 20 minut.

  • 11

    Maso servírujeme s vařenou zeleninou, přelité omáčkou.

Komentáře k receptu