Telecí kotlety se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1020 g Telecí kotlety
  • 60 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 ml Víno červené
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 80 ml Vývar telecí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 583.6 mg
  • Vláknina 393 mg
  • Vitamín A 393 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme, opepříme a osmahneme 4 minuty z každé strany na rozpáleném másle. Osmažené maso vyjmeme z pánve, přidáme nasekanou cibuli a víno. Uvedeme k varu a necháme povařit 2 minuty.

  • 2

    Poté vlijeme vývar, smetanu a vaříme 3 minuty. Osolíme, opepříme a omáčkou přelijeme maso. Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu