Hovězí se solí
Suroviny
- 1500 g Hovězí kýta
- 1000 g Hovězí plec
- 400 g Kosti hovězí morkové
- 180 g Cibule
- 300 g Mrkev kořen
- 2 g Hřebíček
- 400 g Pórek
- 200 g Kedlubna
- 160 g Celer - nať
- 4 g Pepř černý celý
- 20 g Sůl
- 3000 ml Voda pitná
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 ks Bobkový list
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1479 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 221 g
- Sodík 1601 mg
- Bílkoviny 99 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 271.7 mg
- Draslík 1673.2 mg
- Vláknina 8820.3 mg
- Vitamín A 8820.3 mg
- Vitamín B6 2.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 30 minut.
-
2
Přidáme morkové kosti a vaříme dalších 30 minut.
-
3
Cibuli a česnek oloupeme a přidáme s pokrájeným pórkem k vařícímu se masu.
-
4
Přidáme oloupané a rozčtvrcené kedlubny, pokrájenou celerovou nať, svazek bylin a koření.
-
5
Přisypeme sůl a uvedeme k varu.
-
6
Vaříme 135 minut.
-
7
Maso servírujeme s povařenou zeleninou a trochou vývaru.