Jehněčí pie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 290 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 270 g Máslo čerstvé
  • 800 g Cibule
  • 1000 g Jehněčí plec
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 823 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 477 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 204.9 mg
  • Draslík 728.3 mg
  • Vláknina 7578.3 mg
  • Vitamín A 7578.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z 250g mouky, 200g másla, 2 špetek soli a vejce vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet v chladu.

  • 2

    Cibuli a petržel pokrájíme.

  • 3

    Maso nakrájíme na 2cm velké kousky.

  • 4

    Olej necháme rozehřát, maso na něm osmažíme společně s hrstí pokrájené cibule.

  • 5

    Osolíme a opepříme a necháme smažit 20 minut.

  • 6

    Přilijeme vývar a přiklopené dusíme dalších 25 minut.

  • 7

    Maso a cibuli vyjmeme a omáčku zahustíme zbylou moukou a máslem.

  • 8

    Za stálého míchání necháme 5 minut povařit, poté odstavíme.

  • 9

    Zapékací formu naplníme masem a cibulí, zalijeme omáčkou a formu překryjeme plátem těsta.

  • 10

    Vprostřed vykrojíme do těsta kolečko, kterým bude unikat pára.

  • 11

    Potřeme vaječným bílkem.

  • 12

    Pečeme 40 minut při 190°C.

  • 13

    Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Komentáře k receptu