Jehněčí pie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 823 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 50 g
- Sodík 477 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 204.9 mg
- Draslík 728.3 mg
- Vláknina 7578.3 mg
- Vitamín A 7578.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z 250g mouky, 200g másla, 2 špetek soli a vejce vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet v chladu.
-
2
Cibuli a petržel pokrájíme.
-
3
Maso nakrájíme na 2cm velké kousky.
-
4
Olej necháme rozehřát, maso na něm osmažíme společně s hrstí pokrájené cibule.
-
5
Osolíme a opepříme a necháme smažit 20 minut.
-
6
Přilijeme vývar a přiklopené dusíme dalších 25 minut.
-
7
Maso a cibuli vyjmeme a omáčku zahustíme zbylou moukou a máslem.
-
8
Za stálého míchání necháme 5 minut povařit, poté odstavíme.
-
9
Zapékací formu naplníme masem a cibulí, zalijeme omáčkou a formu překryjeme plátem těsta.
-
10
Vprostřed vykrojíme do těsta kolečko, kterým bude unikat pára.
-
11
Potřeme vaječným bílkem.
-
12
Pečeme 40 minut při 190°C.
-
13
Vhodnou přílohou je vařená rýže.