Nadívaná jehněčí plec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Jehněčí plec
  • 60 g Cibule
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Jehněčí maso mleté
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 g Strouhanka
  • 50 g Rajčata
  • 10 g Pažitka
  • 80 ml Olej stolní
  • 100 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 262 mg
  • Draslík 978.3 mg
  • Vláknina 1406.7 mg
  • Vitamín A 1406.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme od blan, tuku a kousků kostí.

  • 2

    1 cibuli, česnek, žampiony očistíme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 3

    Pažitku a petržel nasekáme na drobné kousky.

  • 4

    Pokrájenou zeleninu smícháme s bylinkami, přidáme vejce, strouhanku a mleté maso.

  • 5

    Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 6

    Podélně rozříznutou plec naplníme nádivkou, dobře zarolujeme a ovážeme nití.

  • 7

    Maso osolíme, opepříme a 25 minut smažíme ze všech stran na rozpáleném oleji.

  • 8

    Přisypeme zbytek pokrájené cibule, podlijeme vínem.

  • 9

    Smažíme 2 minuty a poté vlijeme vývar, přisypeme pokrájená rajčata.

  • 10

    Poté zakryjeme poklicí a dusíme 90 minut.

  • 11

    Dušenou plec necháme 10 minut odležet, poté nakrájíme na plátky a servírujeme přelité šťávou.

Komentáře k receptu