Kuřecí frikasé s hráškem
Suroviny
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 9 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 600 g Kuřecí prsa
- 200 g Mrkev kořen
- 100 g Celer bulvový
- 200 g Hrášek
- 100 g Paprika zelená
- 120 g Žampiony čerstvé
- 150 g Jogurt bílý
- 50 g Petržel - nať
- 50 ml Olej slunečnicový
- 300 ml Vývar drůbeží
- 2 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 135 g
- Sodík 1330 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 100.9 mg
- Draslík 1147.7 mg
- Vláknina 14010 mg
- Vitamín A 14010 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.2 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a obalíme je ve směsi hladké mouky, soli a pepře. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, za občasného promíchání smažíme asi 5 minut na mírném ohni. Přidáme obalené maso a opékáme asi 10 minut, průběžně otáčíme.
-
2
Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky, smícháme se zcezeným sterilovaným hráškem a postupně přidáváme k masu. Nakonec zalijeme vývarem, zakryjeme a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Jako poslední přisypeme pokrájené houby a zelenou papriku a ještě 5 minut necháme vařit.
-
3
Na závěr už do odstavené směsi vmícháme jogurt a nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a ihne dpodáváme.