Sezamová zelenina
Suroviny
- 150 g Brokolice
- 300 g Cuketa
- 170 g Hrášek
- 15 g Zázvor celý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 7 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 465.5 mg
- Vláknina 9295.3 mg
- Vitamín A 9295.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku nasucho opražíme sezamová semínka. Pravidelně je mícháme a odložíme stranou.
-
2
Rozehřejeme wok s olejem a zvolna v něm za 2 minuty necháme změknout česnek a zázvor. Přisypeme brokolici a smažíme ji 3 minuty
-
3
Přidáme cuketu a hrášek a vše smažíme další 3 minuty. Potom přilijeme rýžové víno nebo sherry a smažíme ještě minutu. Na závěr přilijeme sójovou a ústřicovou omáčku, vše důkladně promícháme a smažíme poslední 2 minuty. Zeleninu posypeme sezamovymi semínky a podáváme.