Hovězí vývar s tyrolskými knedlíčky a krupicovými nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Žemle tuková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 3 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 0.125 l Mléko plnotučné
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 723 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 106.2 mg
  • Draslík 196.5 mg
  • Vláknina 1561 mg
  • Vitamín A 1561 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 140.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Knedlíčky:

  • 2

    Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Společně se slaninou nakrájenou na kostičky osmahneme na lžičce rozpáleného másla dokřupava. Omytou petrželku najemno nasekáme. Žemle nakrájíme na tenké plátky. Zahřejeme mléko, přelijeme jím žemle, přidáme směs slaniny a cibule, jedno vejce, petrželku a mouku. Uhněteme těsto a necháme cca 15 min. odpočinout.

  • 4

    Nočky:

  • 5

    Zbytek másla utřeme do pěny. Ochutíme zbytkem soli, pepřem a muškátovým oříškem. Vmícháme postupně vejce a krupici. Těsto necháme cca 15 min. odpočinout v lednici. Pomocí dvou lžiček tvarujeme nočky. Rozložíme je na olejem pokapaný talíř a vrátíme ještě na 10 min. do lednice. Poté nočky vložíme do mírně osolené vroucí vody a nezakryté vaříme 10-15 min.

  • 6

    Z těsta na knedlíčky vytvarujeme 12 koulí. Vaříme je bez pokličky v dalším hrnci s osolenou vodou cca 5-8 min. Vyjmeme naběračkou.

  • 7

    Nočky i knedlíčky rozdělíme do misek a podáváme zalité horkým hovězím vývarem.

Komentáře k receptu