Švédské masové kuličky
Suroviny
- 85 g Strouhanka
- 400 g Vepřové maso mleté
- 30 ml Olej olivový
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 35 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 139.3 mg
- Draslík 440.2 mg
- Vláknina 2035.8 mg
- Vitamín A 2035.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso, vejce, jemně nakrájenou cibuli, strouhanku a nasekaný kopr smícháme, dle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Ze směsi vytvoříme asi 20 ks kuliček, opečeme na oleji až zhnědnou. Ve výpeku rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a mícháme, po chvílï přilijeme vývar a mícháme do husté omáčky.
-
3
Vrátíme kuličky, prohřejeme a podáváme posypané koprem.