Kachní prsa s omáčkou z červeného vína
Suroviny
- 500 g Kachní prsa
- 200 g Nudle široké
- 250 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
- 2 ks Šalotka
- 8 ks Fíky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Jíška instantní
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 17 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 108.3 mg
- Draslík 1163.4 mg
- Vláknina 11639.8 mg
- Vitamín A 11639.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená kachní prsa potřeme solí a pepřem, vložíme na pánev na rozehřátý olej a opékáme po každé straně asi 6 minut. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě.
-
2
Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat.
-
3
Vypečené sádlo z pánve slijeme a ve šťávě necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku. Zalijeme červeným vínem, přidáme zelený pepř a omáčku necháme přejít varem. Vmícháme jíšku, osolíme a opepříme.
-
4
V kastrůlku rozpustíme máslo a přisypeme cukr. Vmícháme rozpůlené fíky a krátce je karamelizujeme.
-
5
Kachní prsa nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Podáváme s fíky a vařenými nudlemi.