Kachní prsa s omáčkou z červeného vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kachní prsa
  • 200 g Nudle široké
  • 250 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 2 ks Šalotka
  • 8 ks Fíky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Jíška instantní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 108.3 mg
  • Draslík 1163.4 mg
  • Vláknina 11639.8 mg
  • Vitamín A 11639.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená kachní prsa potřeme solí a pepřem, vložíme na pánev na rozehřátý olej a opékáme po každé straně asi 6 minut. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě.

  • 2

    Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat.

  • 3

    Vypečené sádlo z pánve slijeme a ve šťávě necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku. Zalijeme červeným vínem, přidáme zelený pepř a omáčku necháme přejít varem. Vmícháme jíšku, osolíme a opepříme.

  • 4

    V kastrůlku rozpustíme máslo a přisypeme cukr. Vmícháme rozpůlené fíky a krátce je karamelizujeme.

  • 5

    Kachní prsa nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Podáváme s fíky a vařenými nudlemi.

Komentáře k receptu