Borůvkové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Borůvky
  • 50 g Tuk
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.0625 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr skořicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 74.8 mg
  • Draslík 61.6 mg
  • Vláknina 2999 mg
  • Vitamín A 2999 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, vejce a sůl zamícháme. Postupně přidáváme tolik mouky, aby vzniklo hustší těsto. Přimícháme omyté a očištěné borůvky.

  • 2

    Z těsta pomocí lžíce vykrajujeme noky a v horkém tuku je po obou stranách opékáme dokřupava. Dáme na papírové ubrousky okapat.

  • 3

    Borůvkové noky podáváme sypané skořicovým cukrem. Dobře chutnají také s vanilkovou omáčkou.

Komentáře k receptu