Rybí filé se žampiony a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 11 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 14.5 mg
- Draslík 371.2 mg
- Vláknina 5952.8 mg
- Vitamín A 5952.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli stát. Potom filé osolíme, opepříme a osmahneme na rozškvařené slanině nakrájené na kostičky.
-
2
Porce urovnáme do máslem vymazané zapékací formy, poklademe plátky očištěných žampionů a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
-
3
Měkké filé vyjmeme a do šťávy vložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a omytá, na plátky nakrájená jablka. Osolíme a lehce podusíme.
-
4
Porce filé upravíme na talíře a obložíme směsí jablek, žampionů, slaniny a cibule.