Rybí filé se žampiony a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé rybí
  • 50 g Slanina vepřová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 14.5 mg
  • Draslík 371.2 mg
  • Vláknina 5952.8 mg
  • Vitamín A 5952.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli stát. Potom filé osolíme, opepříme a osmahneme na rozškvařené slanině nakrájené na kostičky.

  • 2

    Porce urovnáme do máslem vymazané zapékací formy, poklademe plátky očištěných žampionů a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 3

    Měkké filé vyjmeme a do šťávy vložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a omytá, na plátky nakrájená jablka. Osolíme a lehce podusíme.

  • 4

    Porce filé upravíme na talíře a obložíme směsí jablek, žampionů, slaniny a cibule.

Komentáře k receptu