Saté špízky s burákovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 100 g Ořechy burské pražené
  • 300 ml Kokosové mléko
  • 1.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 4 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 615 mg
  • Vláknina 4730 mg
  • Vitamín A 4730 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na tenké, cca 10 cm dlouhé proužky. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno a polovinu smícháme s 50 ml kokosového mléka, sójovou omáčkou, polovinou lžičky sambalu, koriandrem, polovinou cukru a osolíme. Poté vše svaříme na marinádu. Vložíme do ní maso, promícháme a necháme cca 2 hodiny odležet v lednici. Špejle mezitím namočíme do vody.

  • 2

    Na omáčku nasekáme najemno burské oříšky, smícháme se zbytkem zázvoru, zbytkem kokosového mléka, zbytkem sambalu a cukru, přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme do zhoustnutí. Omáčku dochutíme solí a limetkovou šťávou.

  • 3

    Proužky masa napícháme na špejle do tvaru vlnovky a na grilu nebo rozpáleném oleji opékáme z každé strany cca 3-4 min. Podáváme horké, s připravenou burákovou omáčkou.

Komentáře k receptu