Chlupaté knedlíky s dušenými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 400 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Slanina vepřová
  • 50 g Houby sušené
  • 200 ml Voda pitná
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 256.2 mg
  • Draslík 1098.6 mg
  • Vláknina 14028.4 mg
  • Vitamín A 14028.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby necháme stát nejméně 1 hodinu v 200 ml vody, cibuli a slaninu nakrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    V rendlíku zpěníme cibuli se slaninou, poté přidáme houby i s vodou, špetku soli, kmín a dusíme, až jsou houby měkké. Poté odstavíme.

  • 3

    V míse umícháme nastrouhané syrové brambory, 1 rozšlehané vejce, špetku soli a mouku. Umícháme kompaktní těsto. Tvoříme z něj menší knedlíky a po částech vhazujeme do vroucí osolené vody. Když vyplavou, vaříme ještě asi 8 minut. Poté je vyjmeme, necháme dobře okapat a vložíme na teplo do mísy.

  • 4

    Když jsou uvařené téměř všechny knedlíky, dokončíme houby. Vydusíme z nich případnou vodu a poté vmícháme 4 rozšlehaná vejce a smažíme, až zhoustnou. Případně ještě ochutíme solí. Hotové houby v míse promícháme s knedlíky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu