Křupavé kuličky z mletého masa
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 35 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Strouhanka
- 200 g Maso mleté - mix
- 200 ml Masový vývar
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.07 l Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 131 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 168.9 mg
- Draslík 138.4 mg
- Vláknina 5668.7 mg
- Vitamín A 5668.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Očištěnou mrkev nastrouháme.
-
2
V pánvi rozpálíme 0.5lžičky másla a maso s cibulí na něm restujeme, dokud se maso nezačne drolit. Vmícháme mrkev a dochutíme solí, pepřem, tymiánem a muškátovým oříškem.
-
3
Zbytek másla zahřejeme a krátce na něm osmahneme mouku. Za stálého míchání vlijeme vývar a cca 2min povaříme na hladkou omáčku. Vložíme maso a ochutíme citronovou šťávou. Vmícháme nasekanou petrželku a žloutek. Vzniklou hmotu rozetřeme na alobal a necháme hodinu chladit v lednici.
-
4
Poté z hmoty vytvoříme cca 24 kuliček. Vejce rozmícháme se lžící vody. Kuličky obalíme ve strouhance, potom v rozšlehaném vejci a opět ve strouhance.
-
5
Rozpálíme olej na fritování a kuličky v něm smažíme cca 4min. Osušíme na papírové utěrce a podáváme.