Šunkový koktejl
Suroviny
- 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50 g Jablka
- 50 g Okurky nakládané
- 200 g Šunka dušená
- 50 g Paprika sterilovaná
- 100 g Majonéza
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 27 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 147.7 mg
- Draslík 93.5 mg
- Vláknina 1927 mg
- Vitamín A 1927 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dušenou šunku, vejce, jablko a okurku nakrájíme na kostičky, kapii na nudličky, přidáme hrášek a vše promícháme v misce.
-
2
Smícháme kečup s majonézou, ochutíme citronovou šťávou, paprikou a solí. Smetanu ušleháme, vmícháme do majonézové směsi, nalijeme na připravené suroviny a vše promícháme.
-
3
Směs na chvíli uložíme do chladničky.
-
4
Podáváme ve skleněných pohárech ozdobené čtvrtkou vejce natvrdo a petrželkou.