Mrkvový salát s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1000 g Mrkev kořen
  • 200 g Olivy černé
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice dijonská
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 302 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 153.4 mg
  • Vláknina 9194.9 mg
  • Vitamín A 9194.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev povaříme asi 20 minut, vyjmeme a po vychladnutí nakrájíme šikmo na silnější plátky. Prošleháme olivový olej s octem a hořčicí. Do mísy vložíme vypeckované, na plátky nakrájené olivy, nasekanou pažitku, oloupané, nasekané šalotky a povařenou mrkev. Vše promícháme a přelijeme připravenou zálivkou. Salát podle chuti osolíme, opepříme a necháme 30 minut rozležet.

  • 2

    Podáváme s ovčím sýrem nakrájeným na kolečka.

Komentáře k receptu