Mrkvový salát s ovčím sýrem
Suroviny
- 1000 g Mrkev kořen
- 200 g Olivy černé
- 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice dijonská
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 302 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 153.4 mg
- Vláknina 9194.9 mg
- Vitamín A 9194.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev povaříme asi 20 minut, vyjmeme a po vychladnutí nakrájíme šikmo na silnější plátky. Prošleháme olivový olej s octem a hořčicí. Do mísy vložíme vypeckované, na plátky nakrájené olivy, nasekanou pažitku, oloupané, nasekané šalotky a povařenou mrkev. Vše promícháme a přelijeme připravenou zálivkou. Salát podle chuti osolíme, opepříme a necháme 30 minut rozležet.
-
2
Podáváme s ovčím sýrem nakrájeným na kolečka.