Karamelová tykev s limetkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 13 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 545.1 mg
- Vláknina 6659.3 mg
- Vitamín A 6659.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dužinu z oloupané tykve nakrájíme na hranolky. V kastrolu rozehřejeme olej a máslo. Vložíme nakrájenou tykev, poprášíme cukrem a za častého míchání opékáme asi 5 minut. Potom přidáme očištěné cibulky nakrájené na kolečka, nasekanou feferonku, nudličky limetkové kůry a dýňová semínka. Vše opékáme 1 minutu.
-
2
Nakonec do pokrmu prolisujeme česnek a přilijeme šťávu z celé limetky. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Zeleninu upravíme na talíře a podáváme.