Přírodní řízky s mrkvovými nudlemi
Suroviny
- 250 g Nudle široké
- 600 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kerblík
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Ořechy lískové
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 887 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 478 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 211.1 mg
- Draslík 601.5 mg
- Vláknina 12199.8 mg
- Vitamín A 12199.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě 6 minut. Scedíme a po okapání mrkev smícháme s cukrem a nasekaným kerblíkem.
-
2
Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a vmícháme do mrkve.
-
3
Nasucho opražená slunečnicová semínka nahrubo nasekáme, smícháme je s máslem, žloutkem a mletými lískovými oříšky na pastu.
-
4
Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a opékáme na oleji asi 4 minuty po každé straně. Maso vyjmeme, osolíme a opepříme. Každý řízek potřeme připravenou pastou a v troubě pod rozpáleným grilem zapékáme 4 minuty.
-
5
Řízky upravíme na talíře a podáváme s mrkvovými nudlemi.