Přírodní řízky s mrkvovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Nudle široké
  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 887 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 478 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 211.1 mg
  • Draslík 601.5 mg
  • Vláknina 12199.8 mg
  • Vitamín A 12199.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě 6 minut. Scedíme a po okapání mrkev smícháme s cukrem a nasekaným kerblíkem.

  • 2

    Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a vmícháme do mrkve.

  • 3

    Nasucho opražená slunečnicová semínka nahrubo nasekáme, smícháme je s máslem, žloutkem a mletými lískovými oříšky na pastu.

  • 4

    Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a opékáme na oleji asi 4 minuty po každé straně. Maso vyjmeme, osolíme a opepříme. Každý řízek potřeme připravenou pastou a v troubě pod rozpáleným grilem zapékáme 4 minuty.

  • 5

    Řízky upravíme na talíře a podáváme s mrkvovými nudlemi.

Komentáře k receptu