Velšský pamlsek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 21 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 58.5 mg
- Draslík 60.4 mg
- Vláknina 227.8 mg
- Vitamín A 227.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu rozpálíme na 250 °C. Ze sýra odkrojíme kůru a zbytek nastrouháme.
-
2
V hrnci necháme rozpustit máslo, zalijeme pivem a na silném ohni zahřejeme. Za stálého míchání necháme v tekutině rozpustit sýr. Ochutíme solí, pepřem, hořčicí a worcestrem.
-
3
Tousty naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, navrstvíme na ně sýrovou hmotu a v troubě cca 4-5 minut zapečeme. Ihned teplé podáváme.