Polévka z rajčatové šťávy s polévkovými nudlemi
Suroviny
- 0.5 kostka Bujón slepičí
- 500 ml Rajčatová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Pepř černý celý
- 3 ks Nové koření celé
- 1.8 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Jíška instantní
- 5 polévková lžíce Nudle vlasové
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 6 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 767 mg
- Vláknina 22798.2 mg
- Vitamín A 22798.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno a v silnostěnném hrnci ji zpěníme na oleji. Zalijeme vodou a povaříme alespoň pět minut. Poté vmícháme instantní jíšku a vaříme podle návodu, přilijeme rajčatovou šťávu a bujon, vaříme deset minut.
-
2
V mezičase uvaříme v litru vroucí vody nudle podle návodu. Hotové přecedíme, necháme okapat a vložíme do polévky. Hotovou polévku dochutíme solí a cukrem.