Houbová polévka s podmáslím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 9 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 58.7 mg
- Draslík 673.5 mg
- Vláknina 6196.8 mg
- Vitamín A 6196.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby namočíme do 300 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli jemně nakrájíme, vejce rozšleháme, do podmáslí zašleháme mouku.
-
2
Brambory vložíme do 500 ml vody, vsypeme kmín, lžičku soli a vaříme v silnostěnném hrnci, až jsou brambory poloměkké. Poté do nich zamícháme podmáslí, dobře promícháme a necháme brambory dovařit.
-
3
Mezitím na másle zpěníme cibuli, vlijeme na ni houby i s vodou a dusíme, až jsou houby měkké.
-
4
Když jsou houby měkké, vlijeme je do hrnce k uvařeným bramborám, přidáme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Podle potřeby polévku dosolíme.