Cibulová polévka z Francie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 1.8 l Hovězí vývar základní
  • 1 kg Cibule
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 708 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 9.3 mg
  • Draslík 331.6 mg
  • Vláknina 4316.3 mg
  • Vitamín A 4316.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci ohřejeme v oleji máslo, přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, cukr a zpěníme. Zaprášíme moukou a cca 2 minuty opékáme.

  • 2

    Přidáme vývar, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou, zvolna vaříme cca 30 minut.

  • 3

    Polévku rozdělíme do misek a posypeme sýrovými krutony nebo nahrubo nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu