Tamales plněný fazolemi a feferonkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka kukuřičná
  • 70 g Sádlo škvařené
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Kukuřičné listy sušené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 438.2 mg
  • Vláknina 9943.8 mg
  • Vitamín A 9943.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pro přípravu musíme mít kukuřičné listy vláčné a tak je vložíme do teplé vody a necháme přibližně 3 hodiny máčet.

  • 2

    Mezitím připravíme náplň. Do misky nasypeme kukuřičnou mouku, přidáme změklé vepřové sádlo, prášek do pečiva, lžičku soli a silný drůbeží vývar. Vše dobře promícháme a vzniklé těsto necháme cca 30 minut odpočívat.

  • 3

    Zelené fazolky zbavíme stopek, očistíme, opláchneme, necháme v cedníku okapat a nakrájíme je na malé kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Červené feferonky omyjeme, rozpůlené zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky.

  • 4

    Připravíme hrnec a v něm rozehřejeme olej. Přidáme pokrájenou cibuli, fazolky a feferonky. Vše podusíme na mírném ohni a ochutíme solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým z mlýnku.

  • 5

    Po třech hodinách vyndáme kukuřičné listy z vody a osušíme je. Každý list rozprostřeme na desku, doprostřed každého dáme 1-2 lžíce těsta. Lehce rozmáčkneme tak, aby uprostřed byl malý důlek a okraje byly zvýšené. Do důlku dáme 1-5 lžíce směsi z fazolek, cibule a feferonek. Listy opatrně srolujeme do tvaru závitků. Mírně zmáčkeme a okraje závitků založíme dovnitř, aby se nerozmotávaly.

  • 6

    Do většího hrnce dáme vařit vodu, pak zmírníme plamen a závitky tamales dusíme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu, zakryté pokličkou.

  • 7

    Tamales jsou hotové, když se těsto přestane lepit ke kukuřičným listům.

  • 8

    Vyndáme je z vody, necháme okapat a dáme na stůl.

Komentáře k receptu